Viem, myšlienku zmiešať bazalku a vodku nie je ľahké pochopiť. Ale dva z najlepších a najobľúbenejších barov v Šanghaji už dávno získali ocenenie za svoj podpisový koktail: Basil Ginger Drop.
Počiatočná a veľmi príjemná chuť koktejlovej sladkosti sa rýchlo prejavuje miernou hladkosťou a chuťou, ktorá nie je ani sladká, ani horká, ani kyslá. Je krémová v spôsobe, akým si predstavujeme zdravý mliečny nápoj Acidko. Áno, to nie je atraktívne predstavenie 😀 a mne je ľúto. Ale fakt je, že ide o fakt divný nápoj, ktorého vôňa je veľmi špecifická a silná. Ale akonáhle je prvý dúšok prekonaný, necítite nič iné ako skutočne jedinečnú chuť.
Ako urobiť bazalka Ginger Drop
100ml vodky
60ml citrónovej šťavy
5mm zázvoru – ošúpaný a jemne nastrúhaný
4 vetvičky bazalky – len listy
40ml cukrového sirupu alebo 30ml nektáru z agáve
6 kociek ľadu
Vyzdobenie pohára
cukor
citrónová šťava
2 malé vetvičky bazalky
- Vezmeti 2 poháre na martini a navlhčite ich okraj s citrónovou šťavou.
- Do nasypaného cukru vložíme navlhčené poháre s citrónov šťavou tak, aby sa cukor prilepil na okraje pohára.
- Pridajte vodu, citrónovú šťavu, strúhaný zázvor, listy bazalky a cukrový sirup / nektár z agáve do mixéra a miešajte, kým sa bazalka nerozmixuje.
- Pridajte kocky ľadu a miešajte, kým sa kocky ľadu dostatočne nerozdrvia.
- Nalejte do pripravených pohárov a ozdobte bazalkou
* Ak by ste nemali cukrový sirup, môžete si ho jodnoducho priptaviť : 100 g / 0,5 šálky cukru a 100 ml vody privedieme do varu, kým sa cukor nerozpustí. Odložíme ho na vychladnutie a máme približne 150 ml cukrového sirupu.
Recept a obrázok od Francoise La Prune.