The Basil Ginger Drop Martini

The Basil Ginger Drop Martini

Viem, myšlienku zmiešať bazalku a vodku nie je ľahké pochopiť. Ale dva z najlepších a najobľúbenejších barov v Šanghaji  už dávno získali ocenenie za svoj podpisový koktail: Basil Ginger Drop.

Počiatočná a veľmi príjemná chuť koktejlovej sladkosti sa rýchlo prejavuje miernou hladkosťou a chuťou, ktorá nie je ani sladká, ani horká, ani kyslá. Je krémová v spôsobe, akým si predstavujeme zdravý  mliečny nápoj Acidko. Áno, to nie je atraktívne predstavenie 😀 a mne je ľúto. Ale fakt je, že ide o fakt divný nápoj, ktorého vôňa je veľmi špecifická a silná. Ale akonáhle je prvý dúšok prekonaný, necítite nič iné ako skutočne jedinečnú chuť. 

Ako urobiť bazalka Ginger Drop

100ml vodky

60ml citrónovej šťavy

5mm zázvoruošúpaný a jemne nastrúhaný

4 vetvičky bazalky  – len listy

40ml cukrového sirupu alebo 30ml nektáru z agáve 

6 kociek ľadu

 

Vyzdobenie pohára

cukor

citrónová šťava

2 malé vetvičky bazalky

  • Vezmeti 2 poháre na martini a navlhčite ich okraj s citrónovou šťavou.
  • Do nasypaného cukru vložíme navlhčené poháre s citrónov šťavou tak, aby sa cukor prilepil na okraje pohára. 
  • Pridajte vodu, citrónovú šťavu, strúhaný zázvor, listy bazalky a cukrový sirup / nektár z agáve do mixéra a miešajte, kým sa bazalka nerozmixuje. 
  • Pridajte kocky ľadu a miešajte, kým sa kocky ľadu dostatočne nerozdrvia.
  • Nalejte do pripravených pohárov a ozdobte bazalkou

* Ak by ste nemali cukrový sirup, môžete si ho jodnoducho priptaviť : 100 g / 0,5 šálky cukru a 100 ml  vody privedieme do varu, kým sa cukor nerozpustí. Odložíme ho na vychladnutie a máme približne 150 ml cukrového sirupu.

Recept a obrázok od Francoise La Prune.

Share:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *